Agenda

Geen evenementen

Fotoarchief

Sponsors

 

bassa

sponsorkliks

rabobank

Op woensdag 29 oktober 2014 verzorgde de heer J.H.J. Andriessen van Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog (S.S.E.W.) een lezing over De Eerste Wereldoorlog (1914-1918).


Gavrilo

Op 28 juni 1914 bracht de Oostenrijkse aartshertog en troonopvolger Frans Ferdinand samen met zijn vrouw een bezoek aan Sarajevo, de hoofdstad van de Oostenrijk-Hongaarse provincie Bosnie en Herzegovina. De Bosnisch-Servische student Gavrilo Princip schoot Frans Ferdinand en zijn vrouw met een pistool neer. Deze moorden vormden mede de aanleiding voor de Eerste Wereldoorlog.   

De redenen die de aanleiding vormen voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog zijn echter uiterst complex. Dhr. Andriessen ging in het gedeelte voor de pauze in op de oorzaken en het ontstaan van de Eerste Wereldoorlog. Na de pauze vertelde hij over het einde van deze oorlog en het vredesverdrag.

De heer Hans Andriessen is gezaghebbend publicist, gespecialiseerd in de oorzaken, de schuldvraag en het einde van de Eerste Wereldoorlog. Hij geeft lezingen in binnen- en buitenland en schreef tien boeken over dit onderwerp. Dhr. Andriessen is oprichter en eerste voorzitter van het Studiecentrum Eerste Wereldoorlog (SSEW). Momenteel maakt hij deel uit van de Raad van Advies van de SSEW.


Poppy







Word lid

Voor 15 euro per jaar worden u en uw huisgenoten lid van onze vereniging